Referentie

Woonunit verwarmd door ACOND Pro-R

De eigenaar van loodgietersbedrijf van Kessel was druk bezig met zijn eigen woning te renoveren In de tussentijd woont hij met zijn gezin in een woonunit, verwarmd door radiatoren en met weinig isolatie. De vraag werd bij ons neergelegd of ACOND Nederland een systeem kon bieden dat, voor nu, de warmte van de woon unit en tapwater kon verzorgen en dan na de renovatie toepasbaar was in zijn woning. Bij ACOND Nederland houden we wij van een uitdaging dus dachten we hier graag in mee. Samen met onze distribiteur, Eco2all, hebben we een systeem opgezet waarbij rekening werd gehouden met de geringe ruimte voor de installatie, er ruim voldoende tapwater was voor een gezin van 5 personen en de woonunit behaaglijk verwarmd kon worden. De afgelopen winter heeft de ACOND PRO-R 3.5 tot 18 KW de woonunit naar behoren verwarmd, zelfs tot -5 zonder ondersteuning van de na-verwarmer. De ervaring leert wel dat het bij kouder weer met veel wind enige tijd kan duren voordat de gewenste temperaturen behaald werden. De oplossing hiervoor lijkt relatief simpel, in de woonunit waren op dit moment type 11 radiatoren geïnstalleerd. Met een simpele aanpassing naar type 22 radiatoren, en wellicht ventilatoren onder de radiatoren, is het mogelijk het comfort nog verder te verhogen. Het tapwater hadden we in dit geval opgelost doormiddel van een sanitair station, hierdoor was er een grote hoeveelheid tapwater beschikbaar zelfs als het vat slechts richting de 50 graden werd verwarmd. Inmiddels is het systeem over geplaatst naar de gerenoveerde woning, mede dankzij de innovatieve regeling van ACOND en de systeem samenstelling werkt de PRO-R ook hier met het meest optimale rendement. Al met al een leuke en geslaagde uitdaging met zeer interessante bevindingen.

Langgevel boerderij verwarmd door ACOND Pro-R

Een rustieke langgevel boerderij renoveren naar een up to date woning welke zijn “looks” behoud, dat is het project waar de eigenaar van installatiebedrijf van Heugten privé op dit moment mee bezig is. Van geen isolatie naar zeer goed geïsoleerd en van hoge temperatuur naar lage temperatuur verwarming. Ook bij ACOND Nederland zijn wij van mening dat goede isolatie belangrijk is voor een interessant rendement, dat betekent echter niet dat onze PRO-R de uitdaging niet aan kan. Toen wij de vraag kregen om, samen met onze distribiteur Eco2all, een systeem samen te stellen dat passend is voor de woning nu en in de toekomst werden we meteen enthousiast. De extra uitdaging is dat alles nog aangepakt moet worden, het systeem zal tussendoor dus ook een keer verplaatst moeten worden. Het resultaat; een ACOND Pro-R 3.5 tot 18 KW warmtepomp met elektrische back up van 6 KW, buffer boiler 100/300 liter en de ACONDTHERM sturing voor een optimale werking van de warmtepomp. Standaard wordt bij onze PRO warmtepompen de regeling en thermostaat meegeleverd, hierdoor kan de warmtepomp zich perfect aanpassen aan de woning en zo optimaal werken. Het resultaat is een systeem dat zich heeft afgestemd op de woning, met andere woorden; De warmtepomp brengt zijn aanvoer retour omhoog tijdens de koudere dagen, maar is continue bezig het rendement te optimaliseren. Bij stijgende buiten temperaturen gaat de aanvoer temperatuur naar beneden tot soms wel 45 graden. Zelfs met deze temperaturen en zonder isolatie wordt de woning al naar wens verwarmd. In de loop van het project zullen we de instellingen van de warmtepomp gaan aanpassen, waarbij hij leert dat we met lage temperaturen gaan werken. Ook hier zal hij, door de intelligente regeling, zelf op in gaan spelen resulterend in een warmtepomp welke rustig en duurzaam verwarmd. Tapwater technisch staat er een 300 liter boiler, ruim voldoende voor een gezin van 4 personen, welke gemakkelijk wordt verwarmd door de ACOND Pro-R. Omdat de langgevel boerderij in het buitengebied staat was geluid ook zeker een aspect waar rekening mee gehouden moest worden. De ACONDTHERM regeling laat de warmtepomp zo werken dat hij in iedere situatie zo stil mogelijk draait. De reactie hierop was dan ook dat de pomp naar het verwarming systeem nog eerder hoorbaar is dan de warmtepomp zelf. Een langgevel boerderij welken nog geïsoleerd moet worden, zeker geen alledaags project daarom juist de meer zo geslaagd!

ACOND installeert zijn warmtepompen door heel Europa en wordt geproduceerd in Tsjechië. De ACOND warmtepompen kenmerken zich met name door de RVS uitstraling, extreem stille werking en een hoog rendement met hoge kostenbesparingen.

ISDE subsidie

    Pro-R

  • Subsidie: € 3.450,-
  • ISDE NR.: KA20997

    Pro-N

  • Subsidie: € 2.700,-
  •  ISDE NR.: KA20996

    Grandis PR

  • Subsidie: € 3,675,-
  • ISDE NR.: KA27903

     Grandis PN

  • Subsidie: €2925,-
  • ISDE NR: KA27902

In geheel Nederland verkrijgbaar

© 2022 Acond a.s. Alle rechten voorbehouden

Vytvořil Dapeshop.cz